Energimærke, tilstandsrapport og el-rapport

Energimærke, tilstandsrapport og el-rapport

Har du en helårsbolig der skal sælges, kan du med fordel bestille alle 3 rapporter på samme tid og dermed spare penge. Som ejendomsmægler synes vi, at det er en stor fordel at alle rapporterne er udarbejdet fra salgets begyndelse. Det er altid godt at kunne dokumentere overfor køberne, hvilke fejl og mangler der er på boligen, når man har fremvisninger. Men lige så vigtigt er det at kunne lave en købsaftale i det øjeblik, at en køber har sagt at de er interesseret i at købe. Hvis du ikke har fået udarbejdet rapporterne fra salgets start, så kan der hurtigt gå en uges tid før disse er udarbejdet.

Derudover kan det være en god idé at få udarbejdet en kladde af tilstandsrapporten. På den måde har du mulighed for at få udbedret nogle af skaderne, som er blevet påpeget i rapporten. F.eks. giver en utæt fuge i vådrum en K3 skade, hvilket betyder, at forsikringsdækningen ved tegning af en ejerskifteforsikring ikke vil gå ind og dække skader på badeværelset. En sådan skade vil man kunne få udbedret for et meget lille beløb, og man vil dermed give køberne en bedre forsikringsdækning ved tegning af en ejerskifteforsikring.

Det er i øvrigt lovpligtigt at energimærket er udarbejdet på en helårsbolig, før at boligen må annonceres til salg.

De 3 rapporter kan bestilles via os til kr. 8.848,-.

Sådan undgår at have et 10-årigt mangelansvar, når du sælger din bolig!
Jf. lovgivningen skal du som sælger udlevere en gyldig tilstandsrapport (gyldighed 6 måneder efter udarbejdelsen) og udlevere en gyldig elinstallationsrapport (gyldighed 1 år efter udarbejdelsen). Derudover skal du skrive under på en erklæring om, at du vil betale halvdelen af det foreliggende ejerskifteforsikringstilbud. Men er ovenstående nok til at du fuldstændigt kan være sikker på, at køber ikke efterfølgende kan komme efter dig? Svaret er faktisk nej, for huseftersynsordningen dækker ikke vvs-installationer, hårde hvidevarer, kloak og jordforurening. Derfor kan det være en god ide, at du også tegner en sælgeransvarsforsikring. En sælgeransvarsforsikring koster ca. kr. 1.500,- og dækker i en periode på 10 år.

tilstandsrapport

Vi kan hjælpe dig med at bestille rapporterne

Udfyld kontaktformularen og du vil blive kontaktet hurtigst muligt