Køberrådgivning lejlighed

 

Køberrådgivning ved køb af lejlighed

Køberrådgiver med tryghedsmærke fra Dansk Ejendomsmæglerforening.

I dag er det ganske normalt at ejendomsmæglere tilbyder at være køberrådgiver for købere. Selvsagt kan en ejendomsmægler kun være rådgiver for enten sælger eller køber, så i de tilfælde at en ejendomsmægler forsøger at sælge en bolig til en køber, så kan ejendomsmægleren naturligvis ikke påtage sig en dobbeltrolle og tilbyde sig som køberrådgiver for køberen.

En køberrådgiver berigtiger en ejendomshandel som advokat gør. Køberrådgiveren gennemgår købsaftalens indhold og samtlige dokumenter. Derudover stiller køberrådgiveren kritiske spørgsmål, så køberen ved, hvad det er man er ved at købe. En køberrådgiver forsøger ikke at forhindre en bolighandel, men vil bare sikre at køberen er oplyst objektivt om forholdene omkring ejendomshandlen. Køberrådgiveren korresponderer med sælgers ejendomsmægler og de 2 pengeinstitutter som er involveret i handlen (Købers og sælgers). Køberrådgiveren udarbejder som udgangspunkt et mødereferat som sendes til køberen og tillige et udkast til en godkendelsesskrivelse, som skal sendes til sælgers ejendomsmægler. Man skal som køber vide, at når man beder køberrådgiveren om at fremsende en godkendelsesskrivelse hvoraf der tages forbehold eller man ændre i aftalegrundlaget som fremgår af købsaftalen, så betragtes det som et nyt tilbud og sælger har ret til at undlade at acceptere disse krav. I tilfælde af, at der er flere købere til samme bolig, så må køberen gøre op med sig selv om det er risikoen værd at købe boligen uden de evt. ændringer som køberrådgiveren har foreslået. Alt dette og meget mere drøftes med køberrådgiveren.

 

Hos Wilstrup Bolig varetager Kasper og Agnieszka køber rådgivning. Begge er uddannede ejendomsmæglere og begge har opnået tryghedsmærke hos Dansk Ejendomsmæglerforening.

Vi kender lovgivningen og vejen til en tryg ejendomshandel. Uanset om du er førstegangskøber eller har købt lejlighed mange gange i livet, så er det altid godt at have en køberrådgiver ved din side, når handlen skal gennemføres.

Køberrådgiveren kan også prisforhandle på dine vegne. Når man som ejendomsmæglere sidder og har et indblik i boligmarkedet og kan følge markedets udvikling med antal fremvisninger og antal handler, så har man det bedste udgangspunkt i en forhandling. Samtidig har køberrådgiveren ikke følelser med i købet. Sidst men ikke mindst, så oplever vi, at det kan være nemmere at man som ejendomsmægler/køberrådgiver ringer til sælgers ejendomsmæglere og drøfter forhandlingsgrundlaget. Sælgers ejendomsmægler vil gerne have en handel igennem og købers rådgiver kan forsøge, at forhandle så stort et afslag som muligt. Dette kan nogle gange være svært for køber selv at forhandle, da man har forelsket sig i en ny drømmebolig.

 

Er køberrådgivning nødvendigt?

Ja, i tilfælde af, at der i købersaftale er indsat en frase hvoraf det fremgår at den som berigtiger handlen skal være advokat eller ejendomsmægler, så er det nødvendigt. Men i tilfælde af, at der ikke er indsat en frase i købsaftalen herom, så kan køber selv bestemme om man vil benytte sig af rådgivning. Køber selv i disse tilfælde, selv tinglyse skødet og frigive købesummen overfor sælger.

Vi vil altid anbefale en køberrådgiver til dig som står og skal købe bolig. Og jo tidligere du som køber, henvender dig til en køberrådgiver, jo bedre kan vi klæde dig på til den gode ejendomshandel.

 

Køberrådgiveren varetager altid ene og alene købers interesser.

Om du vælger en køberrådgiver eller en boligadvokat, er du dækket på samme måde, altså såfremt køberrådgiveren er fuldt ud ansvarsforsikret.

Tinglysningsafgift af skødet

Når køberrådgiveren har godkendt handlen endelig og dit pengeinstitut har stillet bankgarantien, opkræver køberrådgiveren tinglysningsafgiften som skal betales til staten.

Modsat en ejendomsmægler som har svært ved at værdiansætte boliger overalt i Danmark, så kan en boligrådgiver varetage handler overalt i Danmark.

 

Ønsker du en køberrådgiver, som har højt serviceniveau og høj kundetilfredshed, så kontakt Wilstrup Bolig på tlf. 8181 6767.

Hos Wilstrup Bolig har vi valgt at tage et ekstra honorar for at hjælpe med prisforhandlingen.