Gulvafslibning

Gulvafslibning

Før

Efter

Gulvafslibning

Gulvafslibning er et af de tips, som virkelig gør en forskel.

Og faktisk er det ikke så dyrt. Priserne ligger ca. på kr. 150,- pr. m2.
Gulvslibning – trænger din bolig til et “ansigtsløft”, så start med at få et tilbud fra en gulvmand, og få rådgivning og vejledning til, hvordan resultatet bedst kan opnås. …

Gulvet kan ikke altid klare afslibning Gulvet kan være så gammelt og måske være slebet så mange gange, at det ikke længere ligger fast og stabilt, og en ny afslibning kan gøre ondt værre. Hvis gulvet ikke er massivt, men lavet med lamelbrædder, bør du undersøge det øverste slidlags tykkelse – fx ved at kigge ved en rørgennemføring i gulvet, men allerbedst ved at lave en boreprøve i gulvet.

Er slidlaget mindre end 2 mm tykt, kan gulvet ikke slibes af. Desuden skal du være varsom med at afslibe ældre lamelbræddegulve, da slidlaget kan løsne sig ved afslibningen på grund af vibrationer og varmeudvikling fra slibemaskinen.

Gulvafslibning kræver håndelag Slibemaskiner kan lejes i byggemarkederne. Men afslibning og efterbehandling kræver håndelag, og det bedste resultat opnår du som regel ved at betale en erfaren gulvafsliber for at gøre arbejdet.

Før afslibningen skal du sørge for, at rumtemperaturen er normal, altså 17-25˚, og et eventuelt gulvvarmeanlæg skal skrues ned til en rumtemperatur på cirka 20˚ og først hæves igen, når overfladebehandlingen er hærdet 5 døgn efter den er udført.

Beskyt resten af huset under gulvslibningen Du skal dække af til tilstødende lokaler og dække eventuelle genstande, som bliver i lokalet, mens afslibningen bliver udført. Alle fejelister og lignende bør fjernes, så der kan slibes helt ud til kanten.

Spørg gulvafsliberen, hvis du er i tvivl om, hvem som gør hvad. Afslibningen sker ofte i forbindelse med en større istandsættelse, hvor loftet, væggene og panelerne males. Slibemaskinerne kan give småskader på væggene og træværket, og derfor er det en god idé at vente med sidste gang maling, til gulvet er slebet.

Gulvet får en naturlig farve efter slibning Når et gammelt gulv bliver slebet af, er det ikke sikkert, at det kommer til at fremstå som nyt. Der kan være farveforskelle i gulvet, for træ er et naturprodukt, som kan ændre farve, hvis gulvet har været udsat for forskellig lyspåvirkning – fx hvis der har ligget tæpper på gulvet.

Pas på det nye gulv Trægulve kan få mange forskellige overfladebehandlinger: lakering, oliering, lud-, sæbe- eller voksbehandling. Spørg din gulvsliber til råds i forhold til, hvordan du bruger og dermed slider gulvet. Under alle omstændigheder er det vigtigt, at du også beskytter gulvet. Sæt filtpuder under møbler, og læg måtter ved indgangsdørene. På den måde sikrer du den længste levetid for dit trægulv.

Har du råd til at lade være med at investere bare lidt i din bolig, inden den sættes til salg?

Tilbud på gulvafslibning, vi kan hjælpe dig med at finde den rette.

Udfyld formularen og vi kontakter dig snarest